Friday, March 11, 2011

jom berubah!


keluarga ialah org yg plg penting dlm kehidupan seseorang manusia
yg mcm ak ni yg sentiasa inginkan perhatian dan kasih syg.
ak x dpt bygkan cmne la life ak tanpa fmily ak disisi.
terutamanye si ibuku n shahir..
duduk berjauhan, sorg kt cyberjaya, sorg lg kat johor..
warrgghh mmg azab. rinduuuu serinduuu rindunyeeeee :'(
hambek kau, sape suh masuk sains komputer :p
saba na...
honestly ak ckp, ak ni bkn la anak yg baik sgt, bkn la kakak yg baik sgt..
wlupun ak x baik tp ak ade hati tau..ak syg sgt kat pemily ak...
2 la..bile fike² balik...
byk bende yg ak kne berubah utk mengharmonikan lg hubungan ktorg..
walaupun dah harmoni skg ni..
nak super duper harmoni lg hahahaha
eeee rase bertuah ade kat dlm femily ni...
atok n opah yg baik...
ibu n abah yg baik...
pakcik n makcik yg baik....
sepupu sepapat yg baik....
sume baik =)
lebiu all!! :*


ABBY! u must do this!

☺ begitu menyanjung keluarga kita.
☺ rajin bergurau senda megeratkan hubungan antara keluarga.
☺ mgadu dan berkongsi masalah sesama keluarga.
☺ tidak menyusahkan ibu bapa.
☺ sentiasa mengeluarkan kata-kata lembut untuk menjaga perasaan keluarga.
☺ tidak pernah ingkar dgn kata² ibu bapa.
☺ selalu menghormati ibu bapa.
☺ sentiasa bersyukur dan menghargai apa yg ibu bapa mampu bagi kita.
☺ sentisa mendoakan kesejahteraan keluarga.
☺ sangat berbangga slalu kerana dikurniakan ibu bapa yg sedia ada kini.
☺ sentiasa sedar tanggungjawab dan melaksanakannya demi keluarga.
☺ rajin melayan karenah keluarga.
☺ sentiasa mndiamkan diri dan terima stiap teguran dari ibu bapa..
☺ tidak lupa mengucapkan terima kasih atas segala pemberian dan layanan.
☺ selalu meminta maaf sekiranya melakukan kesalahan walaupun tidak sengaja.
☺ bermurah hati berbelanja untuk menyenangkan hati keluarga.
☺ berkorban wang dan tenaga demi cinta terhadap keluarga.
☺ sering bertanya khabar jika duduk berjauhan




kekasih. teman hidup. pasangan hidup.
ermm ak jgk mcm manusia lain...x lari dr nafsu dan godaan..
so ak dah langgar 1 misi hidup ak hehehe
dulu ak pnh bertekad, yg ak akan bercinta hanya dengan suami ak je..
then sampai la 1 ari, break da mission huhuhu
walaupun cm2, i never regret it =)
cz now im hepy, n i feel my life already complete.
just bcause of my boy ♥
mcm korg jgk, ssuatu hubungan 2 x semestinye bahagie je..
ktorg pn kdg2 ade jgk anginnye...
so, klu sorg jadi api, ak xblh jd api jgk.
klu x abis kebabom!
ak kne jadi air =)
YES AIR!
x salah klu kite mmbahagiekan yg tersayang kan..
sentiasa mgalah supaya x keruhkan keadaan.
then mmg ak ni jenis yg x suke la gaduh² ni.
yelah, sehari ade 24 jam, bg ak 24 jam 2 sgt meaningful.
so ak xnk gunakan mase² yg ade dgn perkara yg remeh temeh cm2.
wasteful kot!
biase klu my boy dah nak start mrajuk, hah cpt² try pujuk.
tp kadang² ak x berjaye pjuk ngeh ngeh ngeh hahaha
klu ak yg salah ak mst nak mnx maaf.
xleh la nak gaduh. jgn kate gaduh.
nak melawan ckp my boy pn x sggup ngeee~~~
syg gle kot... =)
ha kat bwh ni ade petua2 utk sesape yg ade pasangan eh.
pnt ak kutip bace dlm majalah.
ade jgk kutip dr isi² penting mase ibu wat ceramah kat dapo hahaha
die tau anak die fes time becinte..
macam² ilmu die bebel hahaha
thnks bu :D
bende² ni la ak sllu pupuk dlm diri ak utk jage hubungan ktorg...

☻ begitu menyanjung pasangannya.
☻ sentiasa mengeluarkan kata-kata lembut untuk menjaga perasaan pasangannya.
☻ selalu memuji-muji pasangannya.
☻ tidak pernah mengeji pasangannya.
☻ tidak akan merendah-rendahkan pasangannya (klu ejek² manje 2 blh la hahaha =p).
☻ selalu menghormati pasangannya.
☻ sentiasa menghargai pasanganya walaupun ia serba kekurangan.
☻ tidak pernah mencemuh segala kekurangan pasangannya.
☻ sangat berbangga atas kelebihan yang dimiliki pasangannya.
☻ sentiasa sedar tanggungjawab dan melaksanakannya demi mencintai pasangannya.
☻ tidak gemar berbalah dengan pasangannya.
☻ yang sentiasa berusaha membuang sifat-sifat negatif dalam diri dan menjadi terbaik untuk pasangannya.
☻ yang mudah menerima teguran dan sanggup menlenyapkan ego.
☻ tidak lupa mengucapkan terima kasih atas segala pemberian dan layanan.
☻ selalu meminta maaf sekiranya melakukan kesalahan walaupun tidak sengaja.
☻ bermurah hati berbelanja untuk menyenangkan hati pasangannya.
☻ berkorban wang dan tenaga demi cinta terhadap pasangannya.
☻jgn kuat cemburu, nnt bf rimas hahaha

tp perempuan kan x lari dr cemburu 2.
ak pn sllu jeles jgk tp simpan hehehe
diam je xnk si die rase rimas or runsing.


nak bahagie cmni walaupun dah tue nanti =)

No comments:

Post a Comment

leave ur comment here =)