Thursday, November 11, 2010

miss my bed!!!

waaaa bile nk abis final ni!!!!
nk balik umah...
miss my bed dem much much!!
xde tmpt yg lebih seronok melainkan kat rumah huhuhuhu
xsaba gle ni nak balik umah....☺
oh my home swet home....♥
miss jgk my shahir♥♥♥


Wednesday, November 10, 2010

de day as a teacher ☺



huh (-_-')
a bit tired mggu exam ni...
ckp psl exam ttbe je kenangan jd ckgu mse lepasan spm dulu dtg huhuhu
da sweet memoriessss as a teacher at SK CYBERJAYA..
yeesss i admit!!! sy suke kanak² yg comel hahaha
jd seorg ckg nak kate stress xde la stress sgt tp fun sbb melayan karenah bdk² yg sememangnye nakal...
tp kenangan paling malu bila ak menangis dpn student ak huhuhu
sedih woooo da marah suh diam pn diorg bising lagi...
biase la, ni bdk² klas hujung, nakalnye lain mcm sket....
tp ade hikmahnye, lps je incident 2, student ak jd baik la sket...
dga ckp hihihihi
taktik halus.....=p

ingat lagi, ak sllu letak 1 balang gule² ats meja ak...
da sememangnye ak ni suke mengunyah lol...
stp mase ade je beberapa psg mate mgintai dr pintu bilik guru 2....
spe lagi klu bukan student² ku....
klu nmpk ak ade ats krusi 2.
diam² je dtg tmpt ak bisik...
"cikgu abby...nk sket gule"
hahahaha
so swettt~~~~

2 klu yg swet...
klu dpt student yg terkejal ni mmg payah nak handle...
sllunye student yg problem ni dtg dr klas yg hujung²
actually diorg ni x nakal, cume perlukan lebih kasih syg sbb majoriti drpd diorg sume ade family problem cm parent divorce, kemiskinan, n parent yg bz ngn keje...
bdk² yg cmni x bole dimarah..
klu mara lg diorg melawan...
kne tackle hati die dulu, nnt da stat die manje bru la boleh tego....


STUDENT GALLERY



ilyas yg chubby²..sgt suke myanyi n sblm sy start mengajar die akan mnyanyi 1 lgu kat dpn klas =)

ilya yg plg kiri antara student yg bawak patung kucing hari² pegi skola

(baju biri sblh ak) mediha, student bukan melayu tp org iranian




Tuesday, November 9, 2010

you went away


Well I wonder could it be
When I was dreaming bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy, call me blind
To still be suffering is stupid after all of this time

Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do
I do, you know I really really do

So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there’s only you
Been crying since the day
The day you went away

I remember date and time
No longer shouting at each other
There were tears on our faces

And we were letting go of something special
Something we’ll never have again
I know, I guess I really really know

Why do we never know what we’ve got til it’s gone
How could I carry on
The day you went away
Cause I’ve been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away

Tuesday, November 2, 2010

solat

BESARNYA MAKNA DOA ANTARA DUA SUJUD


Dalam tidak sedar, setiap hari kita memohon dalam solat kita tetapi sayangnya, kita hanya memohon tanpa memahami. Sekadar tersebut dibibir, tetapi tidak tersentuh dari hati kita selama ini.

Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat. Dengan rendah hati nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku). Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah.

Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah. Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan. Kemudian sampaikanlah permintaan kedua, Warhamni (sayangi aku). Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya.

Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima. Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup Berturut-turut sampaikanlah permintaan-permintaan berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu..

Wajburnii (tutuplah aib-aibku)

Warfa'nii (angkatlah darjatku)

Warzuqnii (berilah aku rezeki)

Wahdinii (berilah aku petunjuk)

Wa'Aafinii (sihatkan aku)

Wa'fuannii (maafkan aku)

Setelah selesai, diamlah sejenak lalu sampaikan rasa syukur kita

betapa besarnya nilai doa ini, sebuah doa yang kita hanya remehkan begitu sahaja.


BALASAN MELEWATKAN SOLAT


Suatu cerita yang telah berlaku beberapa tahun dulu di Makkah …Kisah Benar … kisah yang boleh kita renungkan bersama serta jadikan panduan dalam diri kita ini. Kisah yang anda baca ini bukannya datang dari majalah Mastika atau majalah2 tabloid tetapi kisah dari tanah perkuburan Sa’raya, Makkah.

Pada beberapa tahun dahulu ada seorang perempuan yang berumur 40an telah meninggal dunia. Mereka telah mengusung jenazah beliau untuk dikebumikan di tanah perkuburan Al Ma’ala yakni lebih kurang 2 kilometer dari Masjidil Haram selepas solat zuhur. Apabila sampai sahaja di tanah perkuburan tersebut, alangkah terperanjatnya mereka bila mendapati se ekor ular yang berwarna Hitam sebesar peha bersisik tebal telah berada di dalam liang lahat (dalam kubur tersebut). Subhanallah … keadaan ular tersebut amat menggerukan. Mereka pun terus berlalu dari situ dan membawa jenazah wanita tersebut ke tanah perkuburan yang lain yakni di tanah perkuburan Sa’raya lebih kurang setengah jam memandu dari situ (8 km Jauhnya) . Apabila mereka sampai di tanah perkuburan tersebut, rupa-rupanya Ular Hitam yang sama juga telah menunggu jenazah wanita yang ingin dikebumikan di situ. Allahuakbar … mereka mengambil keputusan untuk memindahkan serta mengangkat ular tersebut dan letakkan di luar yakni berjauhan sedikit dari kawasan tersebut dan mengkebumikan jenazah wanita itu (yang peliknya Ular Hitam itu tidak melakukan apa-apa bila disentuh oleh mereka).

Selepas sahaja mereka mengkebumikan mayat wanita itu, tiba-tiba Ular Hitam yang diletakkan berjauhan dari situ terus datang menjalar dengan pantas dan masuk meluru ke dalam kubur wanita itu. MasyaAllah (seperti menjunam kedalam swimming pool dari atas – keadaan sewaktu ular itu masuk ke dalam kubur). Dengan beberapa seketika mereka mendengar bunyi seperti dahan-dahan pokok yang dipatah patahkan dan apabila mereka melihat ke dalam kubur wanita tersebut, alangkah terperanjatnya kerana Ular Hitam sedang membelit jenazah wanita itu serta mematah matahkan tulang jenazah itu … Subhanallah.Ada beberapa orang yang berada di persekitaran kubur itu turut pengsan melihat kejadian itu. Selepas diselidiki kenapa perkara tersebut boleh terjadi, rupa-rupanya sewaktu hayatnya, wanita tersebut suka melewat lewatkan Solatnya.

Marilah kita ambil iktibar dan pedoman dari kejadian ini. Semoga Allah swt kuatkan iman kita dalam mendirikan solat 5 waktu daripada gangguan syaitan dan iblis insyaAllah. Ini baru seksaan di dunia akibat melewatkan solat….Bagaimana kalau tak solat…..



pesanan nabi sebelum tidur

Perkara Sebelum Tidur( Tafsir Haqqi )

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur

sebelum melakukan empat perkara, yaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an,

2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,

3. Sebelum para muslim meridloi kamu,

4. Sebelum kau laksanakan haji dan umroh....

"Bertanya Aisyah :

"Ya Rasulullah.. .. Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara

seketika?"

Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah : Al Ikhlas

tigakali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.

Bismillaahirrohmaan irrohiim,

Qulhualloohu ahad' Alloohushshomad' lam yalid walam yuulad' walam

yakul

lahuu kufuwan ahad' ( 3 x )

Membacalah sholawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua

akan memberi syafaat di hari kiamat.

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Alloohumma shollii 'alaa syaidinaa

Muhammad wa'alaa aalii syaidinaa Muhammad ( 3 x )

Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredloi kamu.

Astaghfirulloohal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum

wa atuubu ilaih ( 3 x )

Dan,perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka

seakan-akankamu telah melaksanakan ibadah haji dan umroh"

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Subhanalloohi Walhamdulillaahi

walaailaaha

illalloohu alloohu akbar(3 x )

Sekian untuk ingatan kita bersama.

Monday, November 1, 2010

siapakah calculus....

calculus - kira2
calculus - berbelit belit
calculus - x hensem
calculus - memeningkan
calculus - sgt nakal
calculus - jahat
calculus - sakit jiwa
calculus - i ♥ u
so plz love me......