Saturday, April 24, 2010

happy raye day with my bff!!!

23 sept 2009 jusco,
rumah kengkawan, ipoh


dengan family dah beraya... kini jom kite raye ngn kawan2 pulak ye....
mmg gempak!
4 kereta berkonvoi beraya hehehehehe
yg lelaki dah elok berbaju melayu semua tp slek sikit yg gegurl sume bertshirt je ...
urmm xpe la pki baju ape2 pn kite still blh beraya kan??
janji ikatan sesame kite still kukuh cmne mule2 knl dulu..
PROMISE!!

bergerak pagi pukul 9...

pagi2 krete pijoi da muncul berbaju malaya hahaha thnks pijoi 4 fetch up me...
( pijoi = driver ttp sye bile hang out )

nnt bile sy da beli krete, kite plk jd driver kamu ye heheheh okay!!
1st location kitorg gerak gi ke rumah jaja...

waa best mak die masak mee kari, nasi lemak n nasi impit...
nasi lemak! 1 of my febrete food!

jaja sedap la nasi lemak 2 nnt bg resepi tau hahaha
da berguling kat rumah jaja kekenyangan
da tibe mase utk bergerak ke rumah org lain plak...





jom kite serbu umah shima!!!
shima?
shima kawan kitorg yg paling bising n becok =p
smpi je umah die dari luar rumah da bau tomyam...
mmmmm sedapnye...
semua serbu, da namenye semua hantu tomyam =प






hahaha 3rd location kite serbu rumah ziela plak!
dtg tanpa diduga mmg 1 rumah die terkejut la...
wlupun simple je tp kami dtg ikhlas nak melawat tau..
bkn nak mkn je...

biase la da dekat bape bln x jmpe...

sian rumah ziela da jd mcm kedai mamak pula kami buat...

gosiping...chit chat....
new story hahahah
then nak dekat petang ni??
mane lg nak pegi??








jom2!!! main location hahaha spt yg dijanjikan...
kami nak beraya jgk dgn jusco opppssss!!

j.j wait 4 me yaaa... blum masuk j.j lagi bru sampi rootop,,,
hantu picture da berbisik...
bergamba sakan la nampaknye....

smpi x teringat hari da nak magrib..

ermmm bru la nak masuk j.j cuci mate hahaha but today is my happy day with my fren!
smpi x sedar jam dah pukul 10 mlm...j।j pn da nak ttup ngeeeee
kul 10।30 p.m bru la berkonvoi nak pulang hehehe
xpe cpt! cpt!
lepaskan rindu nnt semua org da pulang...












happy raye day!!!



20 sept 2009
rumah atok, ipoh.

sedih bila wak2 subuh terjage dari tido, terdengar bunyi takbir raya :'( ...
time2 ni semua roh2 akan pulang ke kubur n teruskan kehipuan di alam sana...
tp kite yg hidup kena truskan hidup...
ermmmm letihnye...malam tadi da la tido lambat sbb nak kne siapkan
ketupat, lemang, rendang, sambal kacang, nasi impit n of cos yg plg special..
menu wajib! KEK! hehehehhe
xlengkap raye kalau xde kek tau....
sedap...
pagi2 lagi atok da bising dr katil beliau suruh cucu bangun...
heheh so cute la my atok ni....
atok da x boleh jalan sbb sakit tua...
tp memori still mcm komputer, x lupe...
myb sbb atok sy suke makan kismis...
sume makanan da siap!
now! nak kne siapkan org2 pula...
macam biase saya org yg selalu kena iron segala macam baju raye org huhuhuhu
baju melayu, sampin, kebaya, jubah, purdah n etc....
cepat! cepat kanak2 siap2 nak pegi smyg raye...
waaaa sume nampak tampan bile berbaju melayu ahakzzzz (^___^)

smyg sudah... makan pn sudah... semua family pn sampai sudah...
skg jom kite bermaafan diantara umat islam...
mmg x sah klu x menangis tgh bermaafan sbb bila terkenangkan dosa2 sesama manusia...
tp plg sebak klu nak minta maaf dgn IBU....
sedih,,,,sbb sllu wat ibu sedih kot ngeee~~~ (x_X)
but ape2 pn SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI TO ALL ORG MUSLIM (^^)v peace!
maaf jika ade silap dan salah...
maaf zahir dan batin.....






my new blog

huhuhuhu da lame x bukak blog sy ni....
da naik berhabuk...
ttbe rase cm nak menulis...
then terfikir sumthin, ape gunenye blog tu??
juz curahkan idea je ke??
sejak bape hari ni i feel i need sum1 2 talk...
tp sape? sume org bz ngn keje masing2 ngan couple masing2...
so ak terfikir yg ak perlu menulis utk kluarkan ape yg terpendam heheheh
so ape lagi baru sibuk nak bukak blog yg da karam ni hahahah
what i waiting 4???
here we goooooooo (^^)

Thursday, April 15, 2010

posto buat ahpet...



when da first time i meet u...

takut, berdebar, excited, gabra n etc
hahhahaha
OMG!! tu ke kau???

"lame ke tunggu"

ayat pertama yg terpacul keluar dari mulut ak
mase kau tiba depan mata aku...
risau banget sihhhh...
takut kau marah sbb menunggu lame sgt utk ak sampai ke mid valley...
tapi tengok kau cool je (^__^)

[dalam hati aku]

"huh! nasib baik ok kalau tak mesti kulit muka aku dah kena tarik...."

mau cari port terbaik untuk berlabuh...
kat mane ek????
where! where! where!
jalan punya jalan.
hah tu food junction!!!
adussss! meja already full maaaaa....
~~~cari la cari~~~~~
haaa nasib baik la kau gentle
pergi tanya kat customer tu...

ahpet : ade orang guna x meja sebelah ni????
[aku agak la ko cakap camtu... sbb aku xdengar ko cakap ape ngan
orang tu..]

yezze!!!
dapat pun meja....

"ishh tapi 1 meja tak cukup cmne ni weiii????"

ima, aten ngan izzi mau duduk mana??
lucky!
nasib baik orang sebelah dah nak habis makan...
jiran dah berangkat ape lagi...
tarik la meja sambung...

uuuuuuuu suasana sunyi
asyik ak je yang buka mulut...'
segan pulak...
but it doesnt matter cz im talkative!
kau lapar kan???
aku suh cari makanan masing2 semua x bergerak pun...
numb!!
xpela...
tunggu aten n ima sampai....

hah!!
tu pun aten n ima..
dah sampai!
duduk, kenal kenal, cakap sikit sikit....

tengok!
senyap balik...
~~~ishh ape aku nak cakap ni???~~~
~~~ tanye a ape2, takut kau bosan hangout ngan kiteorg~~~

okay la 2!!
jom la cari makanan pulak...
fine!
cari punye cari kau hilang entah ke mana...
patah balik dekat meja
tengok nasi ayam kau dah habis setengah...
tapi ak x bawak secebis makanan pun...
xpe la...

bangun balik cari makanan
eiiiiii!
excited nampak duk bok gi (makanan korea)...
my dreamin korean food!
belilah makan2 sembang2
tanpa hala tuju nak pergi mana...
okey kes meja makan selesai

jalan2 tawaf satu mid valley...
time tu la ak tanye ko macam2
maybe kau pun rase rimas...
hahahahaah
padan muke...

huh.... u r funny....
bila tanye, bagi jawapan...
NONSENSE!!!
tp logik.....
GOOD! GOOD!
dengan kau sentiasa membuatkan otak aku menggerakkan enjinnya
hahahhah
kau ade perspektif tersendiri...
n pandangan kamu berbeda sekali sih sama orang lain (^__<) bagi aku kadang kau boleh jadi seorang debaters... kau berpendirian tetap 4 me... cz kau confident memberi pandangan kau... best! tapi baju yang kau kata rm19 tu harganya rm49 lahhhhhh tapi betul cakap kau... baju putih tu cantik... menyesal aku xbeli huhuhuh =( aku dapat rasa jugak yang kau sangat menghargai masa... sebab ko sentiasa tengok jam.. jam hitam yang berjiran dengan tangkal kencing malam 2 hahahahah (>______<)
klakar gile!!!

kalau bershopping kau selalu jugak separate dengan kami...
kau akan tengok barang2 yang unik kat kiosk2 di tengah mid valley
kau indipendent...
hahahah

this is u through my naked eyes
anyways nice to meet you...
best!!!
WELCOME 2 MY LIFE (^__^)y