Thursday, November 11, 2010

miss my bed!!!

waaaa bile nk abis final ni!!!!
nk balik umah...
miss my bed dem much much!!
xde tmpt yg lebih seronok melainkan kat rumah huhuhuhu
xsaba gle ni nak balik umah....☺
oh my home swet home....♥
miss jgk my shahir♥♥♥


Wednesday, November 10, 2010

de day as a teacher ☺



huh (-_-')
a bit tired mggu exam ni...
ckp psl exam ttbe je kenangan jd ckgu mse lepasan spm dulu dtg huhuhu
da sweet memoriessss as a teacher at SK CYBERJAYA..
yeesss i admit!!! sy suke kanak² yg comel hahaha
jd seorg ckg nak kate stress xde la stress sgt tp fun sbb melayan karenah bdk² yg sememangnye nakal...
tp kenangan paling malu bila ak menangis dpn student ak huhuhu
sedih woooo da marah suh diam pn diorg bising lagi...
biase la, ni bdk² klas hujung, nakalnye lain mcm sket....
tp ade hikmahnye, lps je incident 2, student ak jd baik la sket...
dga ckp hihihihi
taktik halus.....=p

ingat lagi, ak sllu letak 1 balang gule² ats meja ak...
da sememangnye ak ni suke mengunyah lol...
stp mase ade je beberapa psg mate mgintai dr pintu bilik guru 2....
spe lagi klu bukan student² ku....
klu nmpk ak ade ats krusi 2.
diam² je dtg tmpt ak bisik...
"cikgu abby...nk sket gule"
hahahaha
so swettt~~~~

2 klu yg swet...
klu dpt student yg terkejal ni mmg payah nak handle...
sllunye student yg problem ni dtg dr klas yg hujung²
actually diorg ni x nakal, cume perlukan lebih kasih syg sbb majoriti drpd diorg sume ade family problem cm parent divorce, kemiskinan, n parent yg bz ngn keje...
bdk² yg cmni x bole dimarah..
klu mara lg diorg melawan...
kne tackle hati die dulu, nnt da stat die manje bru la boleh tego....


STUDENT GALLERY



ilyas yg chubby²..sgt suke myanyi n sblm sy start mengajar die akan mnyanyi 1 lgu kat dpn klas =)

ilya yg plg kiri antara student yg bawak patung kucing hari² pegi skola

(baju biri sblh ak) mediha, student bukan melayu tp org iranian




Tuesday, November 9, 2010

you went away


Well I wonder could it be
When I was dreaming bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy, call me blind
To still be suffering is stupid after all of this time

Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do
I do, you know I really really do

So much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true
For me there’s only you
Been crying since the day
The day you went away

I remember date and time
No longer shouting at each other
There were tears on our faces

And we were letting go of something special
Something we’ll never have again
I know, I guess I really really know

Why do we never know what we’ve got til it’s gone
How could I carry on
The day you went away
Cause I’ve been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away

Tuesday, November 2, 2010

solat

BESARNYA MAKNA DOA ANTARA DUA SUJUD


Dalam tidak sedar, setiap hari kita memohon dalam solat kita tetapi sayangnya, kita hanya memohon tanpa memahami. Sekadar tersebut dibibir, tetapi tidak tersentuh dari hati kita selama ini.

Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat. Dengan rendah hati nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku). Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah.

Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah. Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan. Kemudian sampaikanlah permintaan kedua, Warhamni (sayangi aku). Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya.

Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima. Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup Berturut-turut sampaikanlah permintaan-permintaan berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu..

Wajburnii (tutuplah aib-aibku)

Warfa'nii (angkatlah darjatku)

Warzuqnii (berilah aku rezeki)

Wahdinii (berilah aku petunjuk)

Wa'Aafinii (sihatkan aku)

Wa'fuannii (maafkan aku)

Setelah selesai, diamlah sejenak lalu sampaikan rasa syukur kita

betapa besarnya nilai doa ini, sebuah doa yang kita hanya remehkan begitu sahaja.


BALASAN MELEWATKAN SOLAT


Suatu cerita yang telah berlaku beberapa tahun dulu di Makkah …Kisah Benar … kisah yang boleh kita renungkan bersama serta jadikan panduan dalam diri kita ini. Kisah yang anda baca ini bukannya datang dari majalah Mastika atau majalah2 tabloid tetapi kisah dari tanah perkuburan Sa’raya, Makkah.

Pada beberapa tahun dahulu ada seorang perempuan yang berumur 40an telah meninggal dunia. Mereka telah mengusung jenazah beliau untuk dikebumikan di tanah perkuburan Al Ma’ala yakni lebih kurang 2 kilometer dari Masjidil Haram selepas solat zuhur. Apabila sampai sahaja di tanah perkuburan tersebut, alangkah terperanjatnya mereka bila mendapati se ekor ular yang berwarna Hitam sebesar peha bersisik tebal telah berada di dalam liang lahat (dalam kubur tersebut). Subhanallah … keadaan ular tersebut amat menggerukan. Mereka pun terus berlalu dari situ dan membawa jenazah wanita tersebut ke tanah perkuburan yang lain yakni di tanah perkuburan Sa’raya lebih kurang setengah jam memandu dari situ (8 km Jauhnya) . Apabila mereka sampai di tanah perkuburan tersebut, rupa-rupanya Ular Hitam yang sama juga telah menunggu jenazah wanita yang ingin dikebumikan di situ. Allahuakbar … mereka mengambil keputusan untuk memindahkan serta mengangkat ular tersebut dan letakkan di luar yakni berjauhan sedikit dari kawasan tersebut dan mengkebumikan jenazah wanita itu (yang peliknya Ular Hitam itu tidak melakukan apa-apa bila disentuh oleh mereka).

Selepas sahaja mereka mengkebumikan mayat wanita itu, tiba-tiba Ular Hitam yang diletakkan berjauhan dari situ terus datang menjalar dengan pantas dan masuk meluru ke dalam kubur wanita itu. MasyaAllah (seperti menjunam kedalam swimming pool dari atas – keadaan sewaktu ular itu masuk ke dalam kubur). Dengan beberapa seketika mereka mendengar bunyi seperti dahan-dahan pokok yang dipatah patahkan dan apabila mereka melihat ke dalam kubur wanita tersebut, alangkah terperanjatnya kerana Ular Hitam sedang membelit jenazah wanita itu serta mematah matahkan tulang jenazah itu … Subhanallah.Ada beberapa orang yang berada di persekitaran kubur itu turut pengsan melihat kejadian itu. Selepas diselidiki kenapa perkara tersebut boleh terjadi, rupa-rupanya sewaktu hayatnya, wanita tersebut suka melewat lewatkan Solatnya.

Marilah kita ambil iktibar dan pedoman dari kejadian ini. Semoga Allah swt kuatkan iman kita dalam mendirikan solat 5 waktu daripada gangguan syaitan dan iblis insyaAllah. Ini baru seksaan di dunia akibat melewatkan solat….Bagaimana kalau tak solat…..



pesanan nabi sebelum tidur

Perkara Sebelum Tidur( Tafsir Haqqi )

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur

sebelum melakukan empat perkara, yaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an,

2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,

3. Sebelum para muslim meridloi kamu,

4. Sebelum kau laksanakan haji dan umroh....

"Bertanya Aisyah :

"Ya Rasulullah.. .. Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara

seketika?"

Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah : Al Ikhlas

tigakali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.

Bismillaahirrohmaan irrohiim,

Qulhualloohu ahad' Alloohushshomad' lam yalid walam yuulad' walam

yakul

lahuu kufuwan ahad' ( 3 x )

Membacalah sholawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua

akan memberi syafaat di hari kiamat.

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Alloohumma shollii 'alaa syaidinaa

Muhammad wa'alaa aalii syaidinaa Muhammad ( 3 x )

Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredloi kamu.

Astaghfirulloohal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum

wa atuubu ilaih ( 3 x )

Dan,perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka

seakan-akankamu telah melaksanakan ibadah haji dan umroh"

Bismillaahirrohmaan irrohiim, Subhanalloohi Walhamdulillaahi

walaailaaha

illalloohu alloohu akbar(3 x )

Sekian untuk ingatan kita bersama.

Monday, November 1, 2010

siapakah calculus....

calculus - kira2
calculus - berbelit belit
calculus - x hensem
calculus - memeningkan
calculus - sgt nakal
calculus - jahat
calculus - sakit jiwa
calculus - i ♥ u
so plz love me......

Sunday, October 31, 2010

i lebiu demn much la!! ♥



hari ni ak bukak fb..
pagi2 lagi da nmpk post MIA SARA NASUHA say good mornin..
Ya Allah u r so cute la sygs!!
rase nak kiss je bdk tecik ni lg plum ni hikhikhik (^^)
da bijak, pndai, cute,n petah...
hopefully one day klu ade anak nk die sme mcm mia hahahaha
tgk post mia pagi td..
dlm keadaan mamai bru bgun tdo boleh tersenyum kambing sorg2 hahaha
mia sgt comel....

GALLERY SI MIA YG CUTE

alalalala kiutnye dgn beg pink die 2 hahaha

waaa sweet smile, beautiful teeth haha
so putih...

kecik je die....

esk besa mst cantikkan girl ni ☺

and skali gus mndatang kerinduan yg teramat pada adikku yg tersyg shahir di rumah...
taer!!! i miss u so much x saba nak balik... =(
knape la kamu semua sgt comel...
ce try kat UITM ni ramai kanak2 hahaha
ape la jd kat uitm ni nnt hahaha
nasib baik la blkg kolej ak ni ade tadika...
tiap2 pagi dr bilik ak da boleh dga kanak2 ni mnjerit main kat mini taman permainan dlm tadika 2...
terubat rindu kat shahir hihihi ☺☻♥

CRAZY IN ♥ WIT U

hahaha shahir xde gigi...2 la sllu sgt paw abah coklat =p

makan makan rumah kp ☺

kp* koordinator program (UITM)

mmg lucky sgt di mase2 org sume balik study week ade la rezki utk kami yg tertggl di UITM segamat ni hehehe
lot of ♥ and thnk to Puan Nor Azrin sbb sggup masak utk kami (○___○)
and 4 the second time naik bus roller coster ramai2 satu klas..
otw pegi ke jementah semua org senyap je...
mne x senyap je...sume dah naik kebulur tahan lapar gara2 nak lepas mkn kat umah kp hahaha
smpi je umah puan kami pn terus serbu masuk rumah...
n at da same day besday utk anak beliau
juge yg bernama baby (name sbnr dirahsiakan hakhakahak)
waa mmg byk jgk la juadah yg puan masak utk hari 2 je..
bihun, nasi tomato(actually cnfius nasi tomato or nasi minyak huhu), ayam masak merah, rendang daging, jelatah, agar2 laici, n fruits..n da special one puan masak kek coklat ☺
love it!
after solat mgrib kami bertolak kembali ke uitm segamat huhuhu sadnes..(>.<)
opss tp sblm balik kami tolong puan kemas tau,,,,,
time otw balik uitm ni mmg la kecoh dlm bus...
naik roboh diwatnye!!
mne x nye sume da happy buncit perut hahahaha
so happy ☺ 4 dat day!!
tengsss to d4s1 credit ♥ to all of u hikhikhik {^^}v


PICTURE GALLERY

bykkan mknn nyummy (^^)


aiii adik manis hehehe


bila mkn sume org pn happy ☺


inilah baby...opss yg bju biru 2 bkn la..itu mama baby hukhukhuk
(jgn mare kak lulu juz joke haha)


la anak spe la ni...kesian je tgk cm x ckup mkn padehal dah abis melantak =p


ok cmni bru cute hahaha


eii pic ape ni??bruknye cm pic zaman dulu..xpe la jnji ade kenangan☺


bye da nak balik uitm..c u next tyme ♥

IBU suke lagu SHAHIR ♥

ttbe teringat ibu...☺
mase balik ari 2 byk kali ibu dga lagu shahir
KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN
minta sgt smpi dga berulang tanpa jemu hahaha
itulah ibu klu beliau dah mnt kat sesua2....
mmg cmni hahaha
so, ak cm terpike mahu belikan ibu mp4...
tp bile??
klu ade rezki la ye bu...
nnt ade mp4 xyah ssh nak bukak hp or pc...
boleh gantung je kat tengkuk
blh simpan audio org mengaji skali...
ibukan suke dga org mgaji.....

KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN...

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan dalam perpisahan


hensem kan shahir ♥

doa putus cinta

info ni ak dpt dr facebook...so rase cm nak share kt korg jgk....
hope bnde ni dpt mmbantu sspe yg putus cinta ye (^^)
thnks kepada insan yg bernama Asyraf MuslimNs kerana berkongsi ilmu


"Jika benar kamu sygkan dia..maka lepaskannya..jika dia kembali padamu..maka dia adalah milikmu..jika tidak..dia bukan milikmu..♥"

"Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untukmendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya..."

‎"Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati..." ♥

paper o.s

operating system ialah paper yg satu-satunye dlm hidup ak yg kena repeat...
esk exam..
Ya Allah..
bg lah ak dpt jwb paper o.s dgn mudah...
Kau kuatkanlah daya ingatan ku suapya ak ingat semua nota2 yg ak baca...
Kau permudahkan lah kefahaman ku dlm o.s...
Kau luaskan lah pemikiran dlm mnjawab o.s...
Kau tajam kan lah daya ingatan ku Ya Allah...

Ya Wahab...
Ya Wahab...
Ya Wahab...
Ya Wahab...
Ya Wahab...
Ya Wahab...
Ya Wahab...
amin....

Friday, October 29, 2010

si bob (^^)


hahaha kezen ak telah mengtag kan ak kat video bob.
spe bob 2??
pada ak bob ialah seseorg yg
  • mempunyai bibir yg sgt seksi
  • kulit yg cntik
  • hensem cm pak arab hahaha (not my taste actually =p)
  • sgt comel
  • sgt mencuit hati
  • sgt geli hati
  • sgt rajin jgk hahaha
  • sspe yg tgk mst akan jatuh hati itu yg pasti <3
tenkiu baby bob krn tgk video tlh mgurangkan kesedihan sy sedikit =)
bob 2 kezen ak gak tp die masih baby la hahaha

ni la bob


ni la video bob



Thursday, October 28, 2010

sehari melayan karenah si comel


mmg sgt la letih nak melayan kanak2 ni tambah yg hyper aktif 2 hahaha
cuti study week sem ni mmg sgt bahagia sbb anti sila dtg k.l nak hantar aisyah masuk UIA..
congrats 2 my cousin sbb dpt masuk UIA


ni la aisyah

anti sila stay kat rumah anti suma...
da mmg ktorg ni mmg jenis keturunan yg rapat antara adik beradik...
boleh dikatekan bila anti sila dtg k.l, sume adik bradik ibu yg duk kat k.l memenuhkan ruang rumah anti suma 2...
mmg meriah...
jam da kul 9.00 mlm..
keteringinan pak sham n pak tip nak berjalan kat Wangsa Walk dtg..
si ibu2 sudah letih nk berjalan sbb siang pn mereka dah jalan 1 k.l
tp kanak2 ni sume nk ikut berjalan...
alamak!! spe nk jge diorg ni???
AKU!
mmg ak la yg kene...
nasib baik cik ela (wife pak sham) pn ikut klu x, mmg mangkor la ak...
smpi je kat Wangsa Walk trun je dr kereta kanak2 ni da stat lari..
gabra!!
takut kne lggar kete..
nakal tul mereka ni...
lari sane lari sini saba je...
mne la tmpt nak bg diorg seronok??
last2 kami pegi tgkat 3
tmpt game...
alhamdulillah shahir ngn narissa happy jgk akhirnye =)
slps dpt naik kereta n kuda mainan hehehe

si kanak2 hyperactive



Thursday, October 21, 2010

homestay sdn bhd with seha,eika,seha, n aten =)



kepenatan dinner compass blm pudar lg dr tubuh ktorg...
bgun pagi sumenye lambat ish trukkan anak dare...
nak wat cmne...letih (-_-")
ktorg makan tengahari kul 4 ptg...euwwwww
ika pulak wat idea giler..nak pegi gunung ledang sbb ari 2 cuti so bosan kot kat uitm segamat ni...
dalam kebosanan yg melampau...
ttbe ibu angkat ak call...

ibu : abby xnak dtg umah ibu ke? ibu rindu ni...
abby : nak datang tp xde transport la bu.
ibu : xpe abby siap. ibu dtg ambik.
abby : serius?? ibu jgn main2..xyah la..myusahkan ibu je...
ibu : xpe.x susah la...ajak kwn2 skali ye....
abby : terima kasih bu =)

hah! da ade rezki dtg dlm kebosanan...
kwn2 yg lain da smgt ni nk mnjelajah gersik hahahah
rase seronok sgt...tepat kul 7.00 pm ibu smpi ambik ktorg kat uitm segamat bwk balik umah ...
best tau...

balik kampung oooo balik kampung!!! eh sala lagu la hahahaha

tepat 8.30 mlm smpi umah ayah bawak gi makan kat restoran ikan bakar...
menu ikan siakap 3 rase, udang goreng tepung, tomyam, kailan ikan masin, n padprik =)
nyummmy!!

esknye mmg la kami ni anak dare yg bgun lambat..xtau la nape lepas dinner compass 2 asyik bgun lambat...letih agaknye (^^)
kul 12 siap2 mandi...ayah jmput pegi restoran kepunyaan ibu dan ayah ankat sy hehehehe
tgk la anak angkatnye mmg kuat makan...
lepas makan ktorg gi jalan2 tgk persekitaran pekan kampung gersik...
bile tgk seni bina die masih lg mcm kedai2 lame...
pekannye x berapa membangun ttp org2nye sgt prihatin n bekerjasama...
cina,india, melayu still boleh lepak satu meja smbil minum kopi bergelak ketawa...
situasi yg jrg dilihat zaman skrg....

lets go!! we start our journey =D

tadaaa. ni la pekan gersik =)



lps makan tengahari ayah bawak kami tgk padi...
mmg cantik...
terasa macam kat kedah walaupun sbnrnye ayah bwk tgk padi kar Sawah Ring je hikhikhikhik


cantikkan? warna putih yg ats pokok 2 sbnrnye burung tp nmpk cm bunge je <3

yg depan skali 2 model muke masam hehehe

ini lah padi ye kwn2 ^^

cantikkan bile burung2 ni terbang??

hahaha x sempat nak pose =p

dpt tgk ikan belacak n yg plg the best!!!
then after balik dr tengok padi ktorg main kat tepi sungai sebelah rstoran ibu...
actually ayah nak bawak naik bot tp ayah x brani sbb air tgh pasang....
xpe mybe next time k kawan2...
main2 je kat tepi sungai...ternampak la pulak ikan belacak...
tau x ikan belacak 2 ape??
ala ikan belacak 2 ikan yg ade kaki 2...
pastu mate die terbeliak cm mate katak...
ibu ak penah cite dulu...ikan belacak ni asalnye bkn ikan...
tp disebabkan die x bersyukur so die kne sumpah...
xtau la tu just fairytales or cite btul...


klu korg perhati betul2 nnt nmpk ikan belacak =) cpt cri!

ni lah ayah ankat sy...rajin melayan karenah adik2 sy yg agak hyper aktif ni =)

bajet kat jeti Langkawi je hahaha

ini la ibu angkat sy...sooo mudekan??


model tepi sungai =)

kepanasan mmbuatkan kami bertambah ligat utk bergambar hehehe

yea sblm balik...
tgk ibu sy masak udang galah nyum nyum...
jgn jeles..menu wajib ni klu balik umah ibu angkat...=)
dapat mkn udang galah =D


yea! time to makan !!!


tgk berselera x??

yea! yea! udang...

dinner compass uitm



naik je cuti raye ak da stat bz mguruskan dinner compass plak..
mmg kne la dgn ak punye minta hehehhe
AJK BACKDROP N HIASAN i loike!
ttp ak rase x puas hati la ngn hiasan ak pd mlm 2...
rase ade cm cacat sket sbb kami kekurangan bahan =(
walaupun tempat dinner ktorg bkn la di hotel2 yg grand, walaupun dinner kami serba kekurangan tp kite semua enjoy kan?kan?kan?hahahah
sebenarnya ssuatu peristiwa x memerlukan tempat yg grand, bende yg mewah...ttp org2 yg menciptakan memori manis 2 yg mmbuatkan sesuatu peristiwa 2 sgt bermakna =)
btw congrats to all exco compass kite berjaya organize dinner kite walaupun ade beberapa kesilapan teknikal =)


haaa semua org sebuk nak daftar, slmt datang =) sawadeekap =)

cpt2 spe nak makan..catu! catu!



suprise party 4 pa's birthday =)

thnks 2 all exco compass =) walaupun setengah x masuk dlm pic =)

kami tetap cover cun walaupun kne jge department maknn...cm tau2 je ak suke mkn.

tadaaa!!!! kurus x sy slpas half of my body dpt disorokkan =D

aksi terlampau =D