Friday, November 6, 2009

sakit + teringin = nak balik





hari ni aku penin sgt...
rase cm nak demam...
aku ni seorang manusia yang agak susah untuk jatuh sakit...
tapi bila aku masuk uitm aku cepat jatuh sakit...
aku pun xtau nape...
mybe homesick?????

hari ni final paper agama...
aku tak boleh buat...
ini semua kerana kepala aku yang terbelah empat ni...
aku dah meninggalkan 1 soalan = buang 20 markah free2...
kenapa time2 penting camni aku sakit...
balik je exam aku nak nangis...
tapi aku tahan, sbb aku xnak merosakkan mood aku...

aku ajak anne strolling utk menghilangkan tension...
tp die xnk cz nk lpas geram kat cc...
aku ajak noe... die pn xnk cz nk pegi makan....
aku ajak awang...
awang plak ade hal...
tibe-tibe aku teringat azhar...
so aku pn msg die...
thnks azhar teman aku...

walaupun aku sakit aku kne jgk hirup udara segar...
klu asyik terperuk je dalam bilik cmni nk baik...
setelah menawaf uitm 2 round...
aku rase tenang skit kepala aku...
bercakap x henti2 sampai azhar borink mendengar...
dan tekak aku pula hilang suara...
tapi berbaloi sbb aku dapat buang perkara yang x patu ade dlm otak aku....

walaupun aku sedih ngan paper agama aku...
aku msti go on dgn struggle dalam paper lain...
saat kini hidup aku dah berubah...
keluarga aku dah jauh...
aku harus berdikari...
aku kena kuat...
jgn nangis....
aku kan seorang yang suka ketawa...
so ketawa la banyak2...
yeah! yeah!

wei lupe lak...
azhar thanks a lot!!! =)

aku teringin la nak makan mcd...
da lame plak aku xkluar segamat...
hari kwn aku kluar...
nak order mcd tapi tekak aku plak loya...
n perut aku masuk angin...
xblh nak makan...
teringin gak nk makan cheese cake...
cheese cake kat segamat xsedap huhuhu
x sabanye nak balik...
yea! mggu depan da cuti sem...

bile time teringin...
mesti aku teringat kat ehsan...
dia ialah mmber yang plg care kat aku selain yna...
klu die ada kat sini kan best...
klu aku teringin mst die akan bawakan aku makanan yang aku teringin...
ehsan thanks sbb selalu sabar melayan karenah sahabat kau ni...
love yna n you...

Wednesday, November 4, 2009

hari yang penuh keboringan.....


mmg borink klu masa yang ada tdk diiisi dgn perkara yang seronok...

laptop ak kne virus..
ni pun on9 kt blik mai....
jumaat ni exam tp aku blm bukak buku lagi...
cmne nk bukak....
da buku tu asyik tertutup je....
hahahaha mmg la da ko x bukak...

cmne nk bagi diri aku ni minat membaca?
klu sape ade idea plz give me......
aku da la mmg x mnat mmbaca dari kecik lagi...
mybe disebabkan dari kecik mak aku yang asyik citekan aku fairy tale...
ak x bace langsung buku....

lagipun setiap hari aku akan mendengar masalah orang....
menyelesaikan masalah orang...
tapi siapa yang akan dengar hati aku...
tawa aku semua tu tipu....
aku x suka dekat sini...'
uitm segamat....
aku borink, sunyi, tak happy....
otak aku x berkembang kat sini...

tapi aku kene go on...
aku kene kuat....
baru boleh happy selalu....
fikir la positive skit....
happy ok....

Monday, November 2, 2009






THE BIG KING

heheheh my dad orgnye biase-biase je...
ABAH ske bg teka teki yg x munasabah.
yg bikin org gelak je...
disebabkan malas bersenam selepas kawin..
body beliau telah lari cutting dan...
si peneman hidup beliau yg setia tlh menggelar beliau..
...SPONGEBOB....
itulah akibatnye kerana selalu menyakat ibu saye hehEhe
p/s: sory abah, ibu yg ckp....



THE QUEEN

IBU seorg yg sgt kelakar....
she is very funny...
bila ktorg chatting kadang2 sampai tak sedar da pagi...
orang cakap sy ni GOOD LISTENING...
sifat itu mybe telah di copy daripada ibu sy...
IBU boleh kamcing ngan semua org...
dats y sahabat-sahabat sy memanggil beliau IBU...
IBU bekerja sebagai personal assistant n partner life abah sy...
beliau juga mmg kuat menyakat org...
terutamanya ketika situasi Abah tgh tido...
disebabkan kenakalan IBU...
satu gelaran telah diberi oleh abah....
"JUNID BUNCIT"
nk tau sbb pe?
sbb JUNID tu mmg name manje mak saya mase kecik...
buncit tu sebab..
biase la org anak da ramai mst la buncit skit...


THE MINX PRINCE N PRINCESS

me?
korg la discribe cmne....hehehe

MUHD ZARUL SHAFIQ a.k.a JO@JONGANG

gigi die x tersusun...
sbb tu dpt pangkat tu..
tp die mmg handal memasak...
cube la rase die msak chaw kuewtiew...
mmg superb... cicak pn boleh berenti mgorat...
org xkan boleh marah die cz die mmg pndai pancing...
bile time org mara die bley plk wat lawak iban diee.
abis cmne nk mara????

NURUL ADLINA a.k.a LANGAK

name tu maid ktorg yang bagi dulu...
LANGAK tu maksudnye suke menjerit dalam bahasa indonesia..
die mmg suke menjerit...
sape memerlukan pekerja yg perlu jerit2 ni bg la die..
walaupun cmtu die ni baik..
x kedekut...
die agak up to date dari sy...
n die seorang yang berani...

MUHD SYADDAD a.k.a BIG HEAD

haaaa...
die ni minat sgt ngan kartun...
boleh di kate sy ni mmg org yg setia la bergaduh ngan die...
sebab nk rebut tv hehehehe.,..
die suke wat rambut yang dlm cite kartun...
tapi die xpandai nk wat...
last2 jadi la rambut tu nampak besa..
ktorg pn ejek la die big head hahaha
tp die baik...
die suke baik sy hadiah.......
setiap hari balik sekolah,
die akan belikan ibu coklat...
romantik x????

MUHD SAFWAN ALIF a.k.a JAMBUL

die suke sgt ALEX YOONG..
xtau la nape, mybe alex tu hensem...
dari dulu sampai sekarang..
die setia ngan fesyen rambut alex...
jambul kat depan..
JAMBUL tu ade 2 makne...
1st cz die ni agak jambu la dari my sibling yg lain..
2nd style rmbut alex kan jambul naik kat depan hehehe

MUHD SHAZMEER a.k.a MAMAK

die agak malang skit...
sian die....
mybe mse die nk lahir tu hospital blakout..
die berkulit agak gelap...
sbb tu ktorg paggl die mamak roti canai 1.
mamak tu kaye pe...
tambah lagi bile musim bola...
laku wa cakap lu...
die suke sgt makan...
die suke sangat cuci bilik air...
bgus la jgak tapi bil air melambung...

MUHD SHAHIR a.k.a SI GUNDUT ALAM

die ni menjadi kesayangan semua...
die sgt bijak, hensem, rajin, pandai, petah dan pandi mengorat...
ni semua gara-gara abang2 die...
die suka menyanyi dan berzikir...
setiap pagi bila ibu bangun tidur mst die nyanyi utk ibu...
n setiap malam b4 tidur die akan berzikir dekat ibu hehehe
bijakkan?
die penawar segala duka kami...
die juga mnjadi cucu ksygan atuk n opah...
shahir sgt klakar orgnye...
bila abah blik keje penat...
mst buat lawak yang boleh buat abah tergelak...
bila ibu tgh marah2 die akan buat ibu ketawa...
die juga pandai mengampu...
terutamanya bila nk mintak duit beli aiskrim...
kerana mulutnya yang manis itu...
die selalu dapat aiskrim free...
die comel sgt99....

1 sifat yang kami semua ada yang memang turun temurun copy
dari atuk iaitu cepat menangis...
atuk mmg cepat sebak orangnye...
dats ktorg sume senang mengeluarkan airmata...

that the end of my family...

Kan ku tuliskan di langit biru





Kita dewasa di sini
Kita belajar berdiri
Atas dua kaki sendiri

Tapi kini kau ingin bulan
Aku pula impikan bintang
Mampukah sanggupkah tempat ini
Bersama kita tinggalkan

Dari sini ke bintang-bintang
Perjalanannya sungguh panjang
Biar berat kaki melangkah pergi
Genggamlah tanganku ini

Pastikan terasa rindu
Ada rakan yang dahulu
Menghidupkan kau dan aku

Ku simpankan semua kenangan
Mereka yang paling ku sayang
Mampukah mungkinkah kita kembali
Bersama kegemilangan

Ayah dan ibu berilah restumu
Carilah namaku
Kan ku tuliskan di langit biru

ketika lagu ini berkumandang...
mindaku melayang kenangan bersama rakan-rakan sekolah....
kelakarnye mmg xdapat nak bayang...
setiap hari ade je ragam yang berbeza...
itulah kehipan budak hostel cm kiteorg ni....

tambah- tambah lagi shima n awer yang suke wat lawak melmpau...
hahahaha
ragam angau usah cakap...
bile nk mengintai si arjuna tersayang sampai muka melekat kat tingkap....
sampai tido pn letak gambar kat tepi katil...

ponteng prep?
itu dah memang kewajipan....

miss gler kat korang!!!!!

] NUR MARLYANA BT DZUL FATTAH [
] NUR SYAHIRAH BT RAZALI [
] AFIRATUL ABIDAH BT ABDULLAH [
] NUR DIYANA BT MOHD SUHAIMI [
] FATHIN AFINA BT JAMIL ZAMBRY [
] NORZIELA HANIM BT SABBRY [
] NURUL ASHIMA [
] SYAZA BT KAMIL [
] NOR HAZWATUL AKHMA [