Saturday, October 24, 2009

stay beside me


this time...

i need someone...

to be here...

beside me...

sitting beside me...

hear all...

what my hear want to say...

just hear it...

even u cant hear it...

please just stay beside me...

just stay for a while....

beside me....

atlist i can get apiece of strength.....

if u beside me....

juz stay beside me......


Wednesday, October 21, 2009

BILA STRESS???

BILA TENSION/STRESS
APA YANG KITA BOLEH BUAT....
JOM KITE TRY SAMA-SAMA

hehehe ape yang aku nak buat EK????....

HA! saya tau

JALAN KAKI
jalan kaki tanpa henti sambil memikirkan perkara-perkara yangterindah dalam hidup
sehingga kaki terhenti sendiri kerana kaki dah bengkak
N tak boleh berjalan hahhah...
tapi serius jadi,kerana aku pernah mencubanya.
dapat banyak ilham.
cornea mataku dapat melihat pelbagai keindahan yang aku boleh apply dalam skecthbookKU. peristiwa percintaan haiwan, manusia yang kecil dan muda dan tua, kesusahan, pembaharuan, kebahagiaan, keseronokan DAN fashion manusia sekeliling.

MENYANYI
lagu? salah satu hiburan untuk menjadikan kita happy
sehingga tidak menyedari bahawa kita sedang bernyanyi...
time tu rase macam seronok pulak menyanyi
n berangan nak jadi penyanyi
hehehe ape lagi?
karaoke laaaa..
karaoke sampai anak tekak keluar dari mulut n lempang kita suruh berhenti menyanyi
sebab die dah haus huhuhu...
after that akan rasa satu perasaan yang ringan...
sebab mase nyanyi mulut terbuka,
time tu la beban keluar
hahaha
so bila ada problem buka mulut luas-luas bagi dia keluar...
tapi jangan silap taktik sampai mulut berat,
sebab banyak lalat terperangkap dekat celah gigi..

SHOPPING MALL
jelajah satu shopping mall sampai dah tutup..
tunggu pak guard halau baru la keluar dari situ hahaha
best gile kalau shopping sampai orang sume dah balik...
dapat rasa shopping mall tu AKU YANG PUNYA huahuahua!!!!

CINEMA TIME
wayang memang best tapi kopak la kalau tengok banyak kali...
tapi releks la.
tunjuk student card boleh dapat murah punye....
tengoklah semua cerita yang ada kat wayang...
cite tamil agak menarik...
tapi please stop tengok wayang.
bila kita nak beli tiket kat kaunter,
then penjual tiket tu muntah depan kita..worst!!!

JAMMING
aku bukanlah seorang insan yang reti bermain alat muzik...
tapi kelebihan aku ialah aku pandai main tamborine je hahahah
tapi bila setiap kali aku ikut kawan aku jammming
mesti tuan empunya studio suruh aku stop main...
maybe die tercabar cz tengok aku lebih hebat dari die kot..
tapi syok juga la..
boleh naikkan 50 % happy kita hihihi
banyak lagi sebenarnya..
.semua tu ikut kreativity masing-masing...

Jadi mengapa kita harus bersedih sedangkan banyak perkara yang dapat kita lakukan...
memang kesedihan itu akan selau pop up dalam hidup kita macam virus...
tapi as a human kenapa tak pakai antivirus untuk padamkan virus itu...

UNGKAPAN ITU

alaa....
baru nak rasa seronok tinggal kat tempat baru..
tiba-tiba ada sorang member pulak nak pindah...
kenapa nak pindah???ngade-ngade la korang ni...

serius aku TAK SUKA UNGKAPAN ini
SETIAP PERTEMUAN ADA PERPISAHAN
tetapi siapa aku untuk mengubah lumrah alam yang tetap ini.
aku tak tahu kenapa aku terlalu takut untuk dengar perkataan ni.
aku terlalu fobia...

MAYBE sebab UNGKAPAN INI membuatkan aku

..terpaksa menerima kenyataan kematian nenek yang aku sayang......
terpaksa menerima kenyataan yang aku terpaksa hidup jauh dari keluarga ak,hahaha homesick konon.......
jauh dengan sahabat- sahabat yang sentiasa menemani ak...
hehehe betul cakap ibu itu lumrah yang tidak boleh diubah
so do something that can help u smile n happy...
thanks ibu...
i luv u....
i really mish u...

Saturday, October 17, 2009

R u FaLL iN LuV....

Cara Untuk Mengetahui Kamu da fall In luv...

12:
Kamu bercakap dengan dia hingga lewat malam dan bila kamu tidur, kamu masih teringat padanya.

11:
Kamu berjalan dengan perlahan sekali bila bersama dengannya.

10:
Kamu rasa serba tak kena bila berjauhan dengannya.

9:
Kamu akan tersenyum bila kamu mendengar suaranya.

8:
Bila kamu memandangnya, kamu tidak nampak orang lain di sekeliling. Kamu hanya nampak dia...

6:
Dia adalah segalanya yang kamu ingin fikirkan.

5:
Kamu perasan kamu sentisa senyum apabila kamu memandangnya.

4:
Kamu akan melakukan apa sahaja untuk membolehkan kamu berjumpa dengannya.

3:
Semasa kamu sedang membaca ini, dalam fikiran kamu terbayang wajah dia sahaja.

2:
Kamu begitu asyik memikirkan tentang dirinya sehingga kamu tidak perasan bahawa nombor tujuh hilang/tiada.

1:
Kamu akan balik ke atas untuk memastikan adalah betul tiada no 7 dan kamu akan tergelak sendiri.

hahahaaha korang da kene...
Aiyooo!!!

my Fairy TaLes

story yang sedang bermain di mindaku tika ini....

ada seorang lit girl terlalu cinta dekat sorang lit boy ni..
tanpa die sedari lit boy ni pun luv giler kat die
n 1 day die pergi dekat boy ni n say

girl : saya cinta awak!
boy : kenapa?
girl : sebab saya sangat cinta awak n i need you in my life.
boy : saya tidak boleh bagi awak kebahagiaan.
girl : kenapa? awak tidak cinta saya?
boy : saya dah lama cinta awak. sangat cinta. tapi saya xxkan hidup lama.
saya akan mati.
girl : itu lebih baik.
boy : ?????
girl : kerana saya tak nak lihat orang yang saya sayang menderita kesedihan dengan kematian
saya...


Friday, October 16, 2009

SiNoNim DeNgAnKu....


yg ak pasti kami banyak persamaan....

ponteng kelas
mse sekolah ktorg suke ponteng klas same-same
kalau kantoi confem gune alasan...
...pegi water cooler minum air...
...tolong budak sakit...
tolong cikgu...

keluar kelas lagi la kerap..
setiap mase asyik pegi toilet sebab nak betulkan tudung...
tengok cermin...
jalan cari ilham baru la banyak information dapat...
pegi menyebuk kat kelas orang lain...

port nyorok
suke skip program sekolah...
bile warden cari loker n bawah katil mesti jadi port nyorok
hahahaha

sekarang???
kitaorang da baik...
biase la da matang..
tapi rindu....

ktorg da jauh

sgt jauh....

bile jumpe stick abissss!!!!

teringat dlu
atas satu katil boleh bercerita bersama tentang....
*luv
*friens
*admire
*stresse
* etc

i misss that moment..
n i luv u nur marlyana bt dzul fattah..

frienship never endlesss