Friday, November 6, 2009

sakit + teringin = nak balik





hari ni aku penin sgt...
rase cm nak demam...
aku ni seorang manusia yang agak susah untuk jatuh sakit...
tapi bila aku masuk uitm aku cepat jatuh sakit...
aku pun xtau nape...
mybe homesick?????

hari ni final paper agama...
aku tak boleh buat...
ini semua kerana kepala aku yang terbelah empat ni...
aku dah meninggalkan 1 soalan = buang 20 markah free2...
kenapa time2 penting camni aku sakit...
balik je exam aku nak nangis...
tapi aku tahan, sbb aku xnak merosakkan mood aku...

aku ajak anne strolling utk menghilangkan tension...
tp die xnk cz nk lpas geram kat cc...
aku ajak noe... die pn xnk cz nk pegi makan....
aku ajak awang...
awang plak ade hal...
tibe-tibe aku teringat azhar...
so aku pn msg die...
thnks azhar teman aku...

walaupun aku sakit aku kne jgk hirup udara segar...
klu asyik terperuk je dalam bilik cmni nk baik...
setelah menawaf uitm 2 round...
aku rase tenang skit kepala aku...
bercakap x henti2 sampai azhar borink mendengar...
dan tekak aku pula hilang suara...
tapi berbaloi sbb aku dapat buang perkara yang x patu ade dlm otak aku....

walaupun aku sedih ngan paper agama aku...
aku msti go on dgn struggle dalam paper lain...
saat kini hidup aku dah berubah...
keluarga aku dah jauh...
aku harus berdikari...
aku kena kuat...
jgn nangis....
aku kan seorang yang suka ketawa...
so ketawa la banyak2...
yeah! yeah!

wei lupe lak...
azhar thanks a lot!!! =)

aku teringin la nak makan mcd...
da lame plak aku xkluar segamat...
hari kwn aku kluar...
nak order mcd tapi tekak aku plak loya...
n perut aku masuk angin...
xblh nak makan...
teringin gak nk makan cheese cake...
cheese cake kat segamat xsedap huhuhu
x sabanye nak balik...
yea! mggu depan da cuti sem...

bile time teringin...
mesti aku teringat kat ehsan...
dia ialah mmber yang plg care kat aku selain yna...
klu die ada kat sini kan best...
klu aku teringin mst die akan bawakan aku makanan yang aku teringin...
ehsan thanks sbb selalu sabar melayan karenah sahabat kau ni...
love yna n you...

Wednesday, November 4, 2009

hari yang penuh keboringan.....


mmg borink klu masa yang ada tdk diiisi dgn perkara yang seronok...

laptop ak kne virus..
ni pun on9 kt blik mai....
jumaat ni exam tp aku blm bukak buku lagi...
cmne nk bukak....
da buku tu asyik tertutup je....
hahahaha mmg la da ko x bukak...

cmne nk bagi diri aku ni minat membaca?
klu sape ade idea plz give me......
aku da la mmg x mnat mmbaca dari kecik lagi...
mybe disebabkan dari kecik mak aku yang asyik citekan aku fairy tale...
ak x bace langsung buku....

lagipun setiap hari aku akan mendengar masalah orang....
menyelesaikan masalah orang...
tapi siapa yang akan dengar hati aku...
tawa aku semua tu tipu....
aku x suka dekat sini...'
uitm segamat....
aku borink, sunyi, tak happy....
otak aku x berkembang kat sini...

tapi aku kene go on...
aku kene kuat....
baru boleh happy selalu....
fikir la positive skit....
happy ok....

Monday, November 2, 2009






THE BIG KING

heheheh my dad orgnye biase-biase je...
ABAH ske bg teka teki yg x munasabah.
yg bikin org gelak je...
disebabkan malas bersenam selepas kawin..
body beliau telah lari cutting dan...
si peneman hidup beliau yg setia tlh menggelar beliau..
...SPONGEBOB....
itulah akibatnye kerana selalu menyakat ibu saye hehEhe
p/s: sory abah, ibu yg ckp....



THE QUEEN

IBU seorg yg sgt kelakar....
she is very funny...
bila ktorg chatting kadang2 sampai tak sedar da pagi...
orang cakap sy ni GOOD LISTENING...
sifat itu mybe telah di copy daripada ibu sy...
IBU boleh kamcing ngan semua org...
dats y sahabat-sahabat sy memanggil beliau IBU...
IBU bekerja sebagai personal assistant n partner life abah sy...
beliau juga mmg kuat menyakat org...
terutamanya ketika situasi Abah tgh tido...
disebabkan kenakalan IBU...
satu gelaran telah diberi oleh abah....
"JUNID BUNCIT"
nk tau sbb pe?
sbb JUNID tu mmg name manje mak saya mase kecik...
buncit tu sebab..
biase la org anak da ramai mst la buncit skit...


THE MINX PRINCE N PRINCESS

me?
korg la discribe cmne....hehehe

MUHD ZARUL SHAFIQ a.k.a JO@JONGANG

gigi die x tersusun...
sbb tu dpt pangkat tu..
tp die mmg handal memasak...
cube la rase die msak chaw kuewtiew...
mmg superb... cicak pn boleh berenti mgorat...
org xkan boleh marah die cz die mmg pndai pancing...
bile time org mara die bley plk wat lawak iban diee.
abis cmne nk mara????

NURUL ADLINA a.k.a LANGAK

name tu maid ktorg yang bagi dulu...
LANGAK tu maksudnye suke menjerit dalam bahasa indonesia..
die mmg suke menjerit...
sape memerlukan pekerja yg perlu jerit2 ni bg la die..
walaupun cmtu die ni baik..
x kedekut...
die agak up to date dari sy...
n die seorang yang berani...

MUHD SYADDAD a.k.a BIG HEAD

haaaa...
die ni minat sgt ngan kartun...
boleh di kate sy ni mmg org yg setia la bergaduh ngan die...
sebab nk rebut tv hehehehe.,..
die suke wat rambut yang dlm cite kartun...
tapi die xpandai nk wat...
last2 jadi la rambut tu nampak besa..
ktorg pn ejek la die big head hahaha
tp die baik...
die suke baik sy hadiah.......
setiap hari balik sekolah,
die akan belikan ibu coklat...
romantik x????

MUHD SAFWAN ALIF a.k.a JAMBUL

die suke sgt ALEX YOONG..
xtau la nape, mybe alex tu hensem...
dari dulu sampai sekarang..
die setia ngan fesyen rambut alex...
jambul kat depan..
JAMBUL tu ade 2 makne...
1st cz die ni agak jambu la dari my sibling yg lain..
2nd style rmbut alex kan jambul naik kat depan hehehe

MUHD SHAZMEER a.k.a MAMAK

die agak malang skit...
sian die....
mybe mse die nk lahir tu hospital blakout..
die berkulit agak gelap...
sbb tu ktorg paggl die mamak roti canai 1.
mamak tu kaye pe...
tambah lagi bile musim bola...
laku wa cakap lu...
die suke sgt makan...
die suke sangat cuci bilik air...
bgus la jgak tapi bil air melambung...

MUHD SHAHIR a.k.a SI GUNDUT ALAM

die ni menjadi kesayangan semua...
die sgt bijak, hensem, rajin, pandai, petah dan pandi mengorat...
ni semua gara-gara abang2 die...
die suka menyanyi dan berzikir...
setiap pagi bila ibu bangun tidur mst die nyanyi utk ibu...
n setiap malam b4 tidur die akan berzikir dekat ibu hehehe
bijakkan?
die penawar segala duka kami...
die juga mnjadi cucu ksygan atuk n opah...
shahir sgt klakar orgnye...
bila abah blik keje penat...
mst buat lawak yang boleh buat abah tergelak...
bila ibu tgh marah2 die akan buat ibu ketawa...
die juga pandai mengampu...
terutamanya bila nk mintak duit beli aiskrim...
kerana mulutnya yang manis itu...
die selalu dapat aiskrim free...
die comel sgt99....

1 sifat yang kami semua ada yang memang turun temurun copy
dari atuk iaitu cepat menangis...
atuk mmg cepat sebak orangnye...
dats ktorg sume senang mengeluarkan airmata...

that the end of my family...

Kan ku tuliskan di langit biru





Kita dewasa di sini
Kita belajar berdiri
Atas dua kaki sendiri

Tapi kini kau ingin bulan
Aku pula impikan bintang
Mampukah sanggupkah tempat ini
Bersama kita tinggalkan

Dari sini ke bintang-bintang
Perjalanannya sungguh panjang
Biar berat kaki melangkah pergi
Genggamlah tanganku ini

Pastikan terasa rindu
Ada rakan yang dahulu
Menghidupkan kau dan aku

Ku simpankan semua kenangan
Mereka yang paling ku sayang
Mampukah mungkinkah kita kembali
Bersama kegemilangan

Ayah dan ibu berilah restumu
Carilah namaku
Kan ku tuliskan di langit biru

ketika lagu ini berkumandang...
mindaku melayang kenangan bersama rakan-rakan sekolah....
kelakarnye mmg xdapat nak bayang...
setiap hari ade je ragam yang berbeza...
itulah kehipan budak hostel cm kiteorg ni....

tambah- tambah lagi shima n awer yang suke wat lawak melmpau...
hahahaha
ragam angau usah cakap...
bile nk mengintai si arjuna tersayang sampai muka melekat kat tingkap....
sampai tido pn letak gambar kat tepi katil...

ponteng prep?
itu dah memang kewajipan....

miss gler kat korang!!!!!

] NUR MARLYANA BT DZUL FATTAH [
] NUR SYAHIRAH BT RAZALI [
] AFIRATUL ABIDAH BT ABDULLAH [
] NUR DIYANA BT MOHD SUHAIMI [
] FATHIN AFINA BT JAMIL ZAMBRY [
] NORZIELA HANIM BT SABBRY [
] NURUL ASHIMA [
] SYAZA BT KAMIL [
] NOR HAZWATUL AKHMA [

Saturday, October 24, 2009

stay beside me


this time...

i need someone...

to be here...

beside me...

sitting beside me...

hear all...

what my hear want to say...

just hear it...

even u cant hear it...

please just stay beside me...

just stay for a while....

beside me....

atlist i can get apiece of strength.....

if u beside me....

juz stay beside me......


Wednesday, October 21, 2009

BILA STRESS???

BILA TENSION/STRESS
APA YANG KITA BOLEH BUAT....
JOM KITE TRY SAMA-SAMA

hehehe ape yang aku nak buat EK????....

HA! saya tau

JALAN KAKI
jalan kaki tanpa henti sambil memikirkan perkara-perkara yangterindah dalam hidup
sehingga kaki terhenti sendiri kerana kaki dah bengkak
N tak boleh berjalan hahhah...
tapi serius jadi,kerana aku pernah mencubanya.
dapat banyak ilham.
cornea mataku dapat melihat pelbagai keindahan yang aku boleh apply dalam skecthbookKU. peristiwa percintaan haiwan, manusia yang kecil dan muda dan tua, kesusahan, pembaharuan, kebahagiaan, keseronokan DAN fashion manusia sekeliling.

MENYANYI
lagu? salah satu hiburan untuk menjadikan kita happy
sehingga tidak menyedari bahawa kita sedang bernyanyi...
time tu rase macam seronok pulak menyanyi
n berangan nak jadi penyanyi
hehehe ape lagi?
karaoke laaaa..
karaoke sampai anak tekak keluar dari mulut n lempang kita suruh berhenti menyanyi
sebab die dah haus huhuhu...
after that akan rasa satu perasaan yang ringan...
sebab mase nyanyi mulut terbuka,
time tu la beban keluar
hahaha
so bila ada problem buka mulut luas-luas bagi dia keluar...
tapi jangan silap taktik sampai mulut berat,
sebab banyak lalat terperangkap dekat celah gigi..

SHOPPING MALL
jelajah satu shopping mall sampai dah tutup..
tunggu pak guard halau baru la keluar dari situ hahaha
best gile kalau shopping sampai orang sume dah balik...
dapat rasa shopping mall tu AKU YANG PUNYA huahuahua!!!!

CINEMA TIME
wayang memang best tapi kopak la kalau tengok banyak kali...
tapi releks la.
tunjuk student card boleh dapat murah punye....
tengoklah semua cerita yang ada kat wayang...
cite tamil agak menarik...
tapi please stop tengok wayang.
bila kita nak beli tiket kat kaunter,
then penjual tiket tu muntah depan kita..worst!!!

JAMMING
aku bukanlah seorang insan yang reti bermain alat muzik...
tapi kelebihan aku ialah aku pandai main tamborine je hahahah
tapi bila setiap kali aku ikut kawan aku jammming
mesti tuan empunya studio suruh aku stop main...
maybe die tercabar cz tengok aku lebih hebat dari die kot..
tapi syok juga la..
boleh naikkan 50 % happy kita hihihi
banyak lagi sebenarnya..
.semua tu ikut kreativity masing-masing...

Jadi mengapa kita harus bersedih sedangkan banyak perkara yang dapat kita lakukan...
memang kesedihan itu akan selau pop up dalam hidup kita macam virus...
tapi as a human kenapa tak pakai antivirus untuk padamkan virus itu...

UNGKAPAN ITU

alaa....
baru nak rasa seronok tinggal kat tempat baru..
tiba-tiba ada sorang member pulak nak pindah...
kenapa nak pindah???ngade-ngade la korang ni...

serius aku TAK SUKA UNGKAPAN ini
SETIAP PERTEMUAN ADA PERPISAHAN
tetapi siapa aku untuk mengubah lumrah alam yang tetap ini.
aku tak tahu kenapa aku terlalu takut untuk dengar perkataan ni.
aku terlalu fobia...

MAYBE sebab UNGKAPAN INI membuatkan aku

..terpaksa menerima kenyataan kematian nenek yang aku sayang......
terpaksa menerima kenyataan yang aku terpaksa hidup jauh dari keluarga ak,hahaha homesick konon.......
jauh dengan sahabat- sahabat yang sentiasa menemani ak...
hehehe betul cakap ibu itu lumrah yang tidak boleh diubah
so do something that can help u smile n happy...
thanks ibu...
i luv u....
i really mish u...

Saturday, October 17, 2009

R u FaLL iN LuV....

Cara Untuk Mengetahui Kamu da fall In luv...

12:
Kamu bercakap dengan dia hingga lewat malam dan bila kamu tidur, kamu masih teringat padanya.

11:
Kamu berjalan dengan perlahan sekali bila bersama dengannya.

10:
Kamu rasa serba tak kena bila berjauhan dengannya.

9:
Kamu akan tersenyum bila kamu mendengar suaranya.

8:
Bila kamu memandangnya, kamu tidak nampak orang lain di sekeliling. Kamu hanya nampak dia...

6:
Dia adalah segalanya yang kamu ingin fikirkan.

5:
Kamu perasan kamu sentisa senyum apabila kamu memandangnya.

4:
Kamu akan melakukan apa sahaja untuk membolehkan kamu berjumpa dengannya.

3:
Semasa kamu sedang membaca ini, dalam fikiran kamu terbayang wajah dia sahaja.

2:
Kamu begitu asyik memikirkan tentang dirinya sehingga kamu tidak perasan bahawa nombor tujuh hilang/tiada.

1:
Kamu akan balik ke atas untuk memastikan adalah betul tiada no 7 dan kamu akan tergelak sendiri.

hahahaaha korang da kene...
Aiyooo!!!

my Fairy TaLes

story yang sedang bermain di mindaku tika ini....

ada seorang lit girl terlalu cinta dekat sorang lit boy ni..
tanpa die sedari lit boy ni pun luv giler kat die
n 1 day die pergi dekat boy ni n say

girl : saya cinta awak!
boy : kenapa?
girl : sebab saya sangat cinta awak n i need you in my life.
boy : saya tidak boleh bagi awak kebahagiaan.
girl : kenapa? awak tidak cinta saya?
boy : saya dah lama cinta awak. sangat cinta. tapi saya xxkan hidup lama.
saya akan mati.
girl : itu lebih baik.
boy : ?????
girl : kerana saya tak nak lihat orang yang saya sayang menderita kesedihan dengan kematian
saya...


Friday, October 16, 2009

SiNoNim DeNgAnKu....


yg ak pasti kami banyak persamaan....

ponteng kelas
mse sekolah ktorg suke ponteng klas same-same
kalau kantoi confem gune alasan...
...pegi water cooler minum air...
...tolong budak sakit...
tolong cikgu...

keluar kelas lagi la kerap..
setiap mase asyik pegi toilet sebab nak betulkan tudung...
tengok cermin...
jalan cari ilham baru la banyak information dapat...
pegi menyebuk kat kelas orang lain...

port nyorok
suke skip program sekolah...
bile warden cari loker n bawah katil mesti jadi port nyorok
hahahaha

sekarang???
kitaorang da baik...
biase la da matang..
tapi rindu....

ktorg da jauh

sgt jauh....

bile jumpe stick abissss!!!!

teringat dlu
atas satu katil boleh bercerita bersama tentang....
*luv
*friens
*admire
*stresse
* etc

i misss that moment..
n i luv u nur marlyana bt dzul fattah..

frienship never endlesss







Tuesday, September 29, 2009

blog baru

hye....
cedihnye sy da lupe blog sy yg lame =(
hahaha yg bru pun ok pe.....